07 دی 1394 - 14:52
شناسه خبر: 3665
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
رئیس سندیکای کنسرو ایران در نشست با رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام:
سهولت در ارائه تسهیلات بانکی شکوفایی صنعت غذا را درپی دارد
در نشست مشترک اعضای سندیکای کنسرو ایران با رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، اعضای سندیکای کنسرو ایران با بیان مهمترین مشکلات صنعت، گزارشی از عملکرد صنایع غذایی ارائه دادند.
به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران ؛ احمد آزادمرد، رئیس هیات مدیره سندیکای کنسرو ایران با اشاره به برگزاری نشستی میان اعضای این سندیکا و آیت الله هاشمی رفستجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، علاوه بر ذکر مشکلات صنایع، به مسئله تحریم ها در کشور اشاره و اظهار کرد: وجود تحریم ها در 12 سال گذشته همواره برای صنایع مشکل ساز بوده است ، اما در حال حاضر با توجه به اینکه شورای سازمان ملل لغو تحریم ها در کشورمان را تصویب کرده ، هنوز پیامدهای ناشی از تحریم بر دوش صنعتگران سنگینی می کند .
وی افزود : رکود جدی که بر اقتصاد کشور حکفرماست، موجب عدم همکاری و همراهی بانکها با واحدهای تولیدی صنایع غذایی و یا سایر صنایع شده و عملکرد مالی واحدها با دسته چک را پیچیده کرده است.
این فعال اقتصادی در رابطه با مسئله نقدینگی در صنایع غذایی و مالیات بر ارزش افزوده تصریح کرد : در حال حاضر مهمترین مشکل صنایع غذایی نقدینگی است که اگر برطرف شود، صنایع غذایی می توانند بعد از تحریم ها دوباره بایستند و وارد بازار جهانی شوند. همچنین پرداخت مالیات بر ارزش افزوده یکی دیگر از مشکلات اساسی در این صنایع به شمار می آید چرا که واحدهای تولیدی مجبورند قبل از وصول پول خود مالیات بر ارزش افزوده را پرداخت کنند و این امر برای این صنایع همواره مسئله ساز بوده است.
رئیس هیات مدیره سندیکای کنسر ایران افزود: در ایران سالانه 100 میلیون تن محصولات کشاورزی تولید میشود که بیش از 30 درصد آن بهعنوان ضایعات هدر میرود، این در حالی است که در همه کشورهای توسعهیافته، ضایعات محصولات کشاورزی بهعنوان مکمل در صنایع غذایی یا صنایع خوراک دام مورد استفاده قرار میگیرد و پس از فرآوری و قرار گرفتن در خطوط صنعتی، صادر میشود.
وی خاطرنشان کرد: مصرف بالای آب، هزینههای کارگری و قیمت تمامشده در ایران به قدری بالا است که ایجاب میکند ضایعات محصولات کشاورزی روند نزولی پیدا کند و برای بازیافت و بازتولید محصولات کشاورزی، برنامه جداگانهای تدوین شود.
آزادمرد ادامه داد: ضایعات در محصولات کشاورزی به قدری بالا است که در صورت بازمهندسی آن میتوان مشاغل زیادی تعریف کرد و میزان آن را در روستاها که بخش قابل توجهی از ضایعات به همین مناطق مربوط می شود، کاهش داد و با بازمهندسی آن اقتصاد روستا را مورد توجه قرار داد.
وی تصریح کرد: مهاجرت روستاییان و کارگران فصلی به حاشیه شهرها که گاهی مبدل به مهاجرت دائمی میشود، نتیجه نبودن شغل در روستاها است که با احداث صنایع تبدیلی و کاهش ضایعات میتوان آن را جبران کرد.
ایران بهترین تولیدکننده رب گوجهفرنگی دنیا
عضو هیأتمدیره کانون انجمنهای صنفی صنایع غذایی یادآور شد: ایران دارای بهترین و باکیفیتترین رب گوجهفرنگی دنیا است که به لحاظ رنگ، طعم و مزه قابل رقابت بوده و نسبت به همه محصولات تولیدشده در بازارهای صادراتی برتری دارد.
آزادمرد تأکید کرد: با وجود آنکه صنایع غذایی بهویژه در تولید رب گوجهفرنگی توانسته ایران را در مجموع هفت کشور نخست قرار دهد، توجه به صنف صنایع غذایی بسیار محدود است، بهطوری که با قاطعیت میتوان گفت بهعلت کمبود نقدینگی در صنایع غذایی، بیش از نیمی از واحدها تعطیل شده و 50 درصد باقیمانده نیز زیر ظرفیت واقعی کار میکنند.
وی اظهار داشت: اتکای بیش از اندازه دولتها به نفت و تکمحصولی بودن اقتصاد کشور باعث شده سایر صنایع بهویژه صنایع غذایی که برخواسته از بخش کشاورزی هستند، مورد توجه دولتمردان قرار نگیرند و نتوانند از چتر حمایتی دولتها برخوردار باشند.
حمل و نقل معضل امروز صادرات صنایع غذایی
رئیس هیأتمدیره سندیکای کنسرو ایران گفت: هرچند اکنون با سرمایهگذاری بخش خصوصی، صنایع غذایی توانستهاند با تولید محصولات کیفی که قابل رقابت با محصولات مشابه اروپایی و آمریکایی است، از استانداردهای بینالمللی عبور کنند، اما بهعلت معضلات حمل و نقل امکان مانور چندانی در بازارهای صادراتی ندارند.
آزادمرد بوشهر را بهعنوان یکی از بزرگترین قطبهای تولید گوجه فرنگی، خارج از فصل معهرفی کرد و ادامه داد: این موضوع پتانسیل و امتیاز مثبتی برای بخش کشاورزی و صنایع غذایی ایران بهشمار میرود، اما نبود وسایل حمل و نقل باعث شده ارزش گوجهفرنگی با قیمت حمل و نقل یکسان شود و صادرات آن به سایر استانها برای کشاورز مقرون به صرفه نباشد. این معادله باخت – باخت است که مورد تأیید هیچ منطق اقتصادی نیست.
وی خاطرنشان کرد: در حالی که اگر برای صادرات صنایع داخلی چه در بازارهای کشور و چه در بازارهای بینالمللی امکانات ویژهای دیده شود و وزارت راه و شهرسازی، صنایع تبدیلی و کابینه از بخش کشاورزی و صنایع غذایی یاد کنند، این بخش میتواند ارزش افزوده و توسعه صادرات غیرنفتی را بهدنبال داشته باشد.
احمد آزادمرد در پایان با توجه به مثبت ارزیابی کردن این نشست تصریح کرد: رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر شکوفایی هر چه بیشتر صنعت در کشور با ابراز امیدواری در ایجاد تحولی عظیم در اقتصاد و تولید، خواستار توجه ویژه ای به بخش صنایع غذایی شدند وگفتند با عملیاتی کردن تسهیلات بانکی برای واحد های تولیدی کوچک می توان گامی موثر در پیشرفت این صنعت برداشت، با این امکان واحدهای تولیدی صنایع غذایی می توانند به فعالیت خود ادامه دهند. این راه می تواند شکوفایی صنعت غذا را به ارمغان آورد .